– Slavnostní ukončení VI. ročníku Senior akademie

Ve středu 16. května byl za přítomnosti radního městské části Praha 5 JUDr. Petra Lachnita slavnostně ukončen VI. ročník Senior akademie.

Občané z řad seniorů či osob se zdravotním postižením měli možnost zúčastnit se přednáškových cyklů na témata týkající se zejména ochrany života, zdraví a majetku, ale i témat zahrnující např. základy právního vědomí, bezpečnosti v provozu, domácí násilí, chov psů na území hl. m. Prahy, požární ochrany, základy poskytování první pomoci a zvládání řešení mimořádných a krizových situací.Přednášejícími byli pracovníci útvaru prevence Městské policie hl. m. Prahy, kteří své přednášky zpestřili praktickými ukázkami, promítáním instruktážních filmů, diskusemi nad četnými dotazy posluchačů, ale i možností navštívit operační středisko Městské policie hl. m. Prahy, obvodní ředitelství Praha 5, Muzeum Policie ČR a Psí domov Trója.

Slavnostní ukončení stejně jako přednášky proběhly v zasedací místnosti Zastupitelstva Městské části Praha 5. Pracovníci útvaru prevence Městské policie hl. m. Prahy a radní JUDr. Petr Lachnit předali účastníkům Senior akademie pamětní list o absolvování akademie, drobné předměty k zabezpečení bytu a domu. JUDr. Petr Lachnit poděkoval pracovníkům útvaru prevence kriminality za profesionalitu, pracovnicím sociálního odboru za organizaci akcí a posluchačům za jejich účast a zájem s příslibem přípravy a realizace VII. ročníku Senior akademie již na jaře příštího roku.
Závěrem byli všichni přítomní pozváni k malému občerstvení.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/obce-volicum/Praha-5-Slavnostni-ukonceni-VI-rocniku-Senior-akademie-536501?nocache=1