– Den zdraví, pořádaný Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci, motivoval ke změně životního stylu

V prostorách Úřadu MČ Praha 5 uspořádala příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve čtvrtek 30. května 2019 od 13 hod. do 17 hodin, ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem v Praze, tradičně již 19. ročník zdravotně vzdělávací akce pro občany Prahy 5 pod záštitou starosty radního JUDr. Petra Lachnita.

Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit zahajuje 19 ročník Dne zdraví

V prostorách radnice Prahy 5, Štefánikova 13, organizátoři veřejnosti nabídli změření krevního tlaku, stanovení indexu přiměřené tělesné hmotnosti (BMI index), stanovení množství skrytého tuku v těle, odborné poradenství ve výživě, inspiraci pro zdravý jídelníček – pyramidu zdravé výživy, poradenství odvykání kouření, úrazovou problematiku prevence alergií, prevenci karcinomu prsu. Návštěvníci obdrželi edukační zdravotně výchovné materiály a drobné dárky.

Den zdraví byl zaměřen zejména na občany Prahy 5, ale i z jiných městských částí. Cílem bylo motivovat je ke změně životního stylu, a napomáhat tak ke zvýšení informovanosti veřejnosti o prevenci kardiovaskulárních a nádorových onemocnění, a tím přispět ke zlepšení zdravotního stavu populace. Součástí byla i prezentace organizací, které propagují zdravý životní styl.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/obce-volicum/Praha-5-Den-zdravi-poradany-Centrem-socialni-a-osetrovatelske-pomoci-motivoval-ke-zmene-zivotniho-stylu-584042?nocache=1