– Petr Lachnit převzal záštitu nad sportovním dnem v Aquaparku

Městská část Praha 5 uspořádala sportovní den “O pohár Městské části Praha 5 v plavání” pro žáky základních škol, který se konal v pátek dne 22. června 2018 pod záštitou JUDr. Petra Lachnita, radního Městské části Praha 5. Tuto akci uspořádala Městská část Praha 5 ve spolupráci s Obvodním ředitelstvím Městské policie Praha 5.

Akce proběhla v Aquaparku Barrandov a zúčastnila se jí osmičlenná smíšená družstva, složená ze žáků základních škol z Prahy 5. Soutěžní družstvo tvoří osm žáků základní školy (čtyři chlapci a čtyři dívky) a jeden kapitán, kterým je strážník Městské policie Obvodního ředitelství Praha 5. Vítězem se stalo družstvo, které získalo nejvyšší počet bodů ze sedmi disciplín.Ke každému družstvu byl přidělen jako kapitán strážník Městské policie Praha 5. Úkolem strážníků byl bezpečný průběh sportovních soutěží a poučení dětí o bezpečném chování v provozu na pozemních komunikacích a o bezpečném chování u vody.

Po ukončení soutěží proběhla v bazénu ukázka záchrany tonoucího. Ukázku předvedli strážníci z Poříčního útvaru Městské policie.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Praha-5-Petr-Lachnit-prevzal-zastitu-nad-sportovnim-dnem-v-Aquaparku-541357?nocache=1