– Pohádkový les Prahy 5 na Barrandově přilákal více než deset tisíc lidí

Mezi nejoblíbenější akce pro děti, jež pořádá městská část Praha 5 pod záštitou radního Petra Lachnita, se jednoznačně zařadil Pohádkový les, který si v sobotu 21. dubna nenechalo ujít více než deset tisíc lidí. Ti všichni na Barrandově zažili mnoho zábavy, dobrodružství a legrace. Přes 80 procent dětí přitom bylo z městské části Praha 5.

Zkrácenou a pohádkovou verzi příběhu Philease Fogga a jeho cesty kolem světa za 80 dní s mnoha úkoly a dobrodružstvím pro děti od 2 let pro návštěvníky připravila Městská část Praha 5 ve spolupráci se společností Velká dobrodružství. Na kilometrové trase nad Prokopským údolím na návštěvníky čekaly postavy z celého světa s výpravnými dekoracemi a děti u každé z nich museli plnit úkoly. Ti starší se také pokusily uhádnout, jakou zemi představují. Malí cestovatelé nachytali ryby pro Eskymáka. Složili pizzu v Itálii nebo našli ztracený poklad na Sahaře. Po splnění všech úkolů dostali malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání. K úspěchu akce přispělo i krásné počasí a chutné občerstvení.Tradičně Pohádkový les doprovodila i organizace Helppes se svými asistenčními pejsky. Návštěvníci se rovněž mohli seznámit i s činnosti příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, jejíž pracovnice jim např. změřily krevní tlak.

„Účast lidí několikanásobně předčila naše očekávání, jsme rádi, že se všichni dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného odpoledne. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ řekl naší redakci radní Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pohadkovy-les-Prahy-5-na-Barrandove-prilakal-vice-nez-deset-tisic-lidi-533115?nocache=1