– Projekt SENzační SENioři pro zdravý životní styl poradí, jak správě jíst, vhodně se hýbat a udržet si váhu

V pátek 19. ledna se od 10 hodin koná v Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici seminář Zdravý životní styl – Fit v každém věku, který je zaměřen na seniory. “Zdravý životní styl je téma, o kterém se hodně mluví, ale ne všichni si pod tímto pojmem dovedou představit něco konkrétního. Právě proto přichází projekt SENzační SENioři s tímto seminářem, který již v loňském roce proběhl v seniorských klubech na různých místech republiky a setkal se s velkým zájmem i ohlasem početných účastníků,” uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní pro sociální oblast a pokračuje….

Seminář povede lektorka Vlaďka Vacková, která naučí návštěvníky najít vlastní recept na to, jak být zdravý, v kondici a cítit se příjemně. Přiblíží také zásady zdravého stravování, ukáže, jak zjistit svoji optimální váhu a jak jí docílit. V neposlední řadě doporučí vhodné a přiměřené pohybové aktivity pro seniorskou věkovou kategorii.

Na ploše dvou hodin se bude věnovat teorii, poskytne dostatek prostoru pro dotazy, tudíž se nebude jednat o nějaké abstraktní poučky, nýbrž o konkrétní rady a tipy přímo na míru jednotlivým účastníkům. Každý z nich navíc obdrží vytištěnou brožuru, obsahující i dva malé testy. Poslední část je věnována cvičení s posilovacími gumami, které pak návštěvníkům zůstanou jako dárek od sponzora.

Sport a pohyb pro seniory

Seminář představuje další atraktivní událost v rámci projektu SENzační SENioři a nutno dodat, že právě takoví jsou senioři z Komunitního centra Prádelna – aktivní, činorodí lidé, pro které stáří není čas rezignace a zahořklosti, nýbrž chvíle pro realizaci a rozvoj svých zálib, koníčků a dovedností.

https://www.krajskelisty.cz/praha/obvod-praha-5/18715-projekt-senzacni-seniori-pro-zdravy-zivotni-styl-poradi-jak-sprave-jist-vhodne-se-hybat-a-udrzet-si-vahu.htm