– I o Vánocích pomáhali dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5

Je úžasné, že jsou mezi námi Ti, kteří myslí i v čase vánočním a novoročním na ostatní, na opuštěné a osamělé seniory, na matky samoživitelky s dětmi, na které si nikdo nevzpomene a nikdo je neobdaruje.

Právě myšlenka splnit přání těmto lidem, přinést jim radost do jejich domovů, obejmout je, popovídat si a nadělit jim dárek, který si často nemohou ani dopřát, se u řady z nich díky dobrovolníkům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, naplnila.Velký dík patří zejména Mgr. Petru Kotenovi a pracovnicím Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, kteří všem rozsvítili úsměv na tváři a splnili jim jejich vánoční sny. Mgr. Petr Koten, který již několik let jako dobrovolník vyučuje seniory práci na PC, obdaroval matky samoživitelky z Prahy 5, které jsou v nelehkých životních situacích, dárky pro jejich děti.

Petr Koten klientům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, osamělým a opuštěným seniorům koupil na základě jejich přání dárky, které by si nikdy nedopřáli. Nadílku předal v jejich domácnostech a nejen to, povídal si s nimi o jejich životních příbězích, o Vánocích. Nevěřili, že někdo takový vůbec existuje, ale potom uvěřili. Nadělil jim zapomenutá očekávání, splnil kouzlo Vánoc, dal radost, pohlazení po duši a oni ho za to nazvali andělem. A nezapomněl ani na ty, kteří se o seniory obětavě a nepřetržitě 365 dní v roce, o sobotách a nedělích, starají. Totiž na pečovatelky z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Věřme tomu, že jsou mezi námi Ti, kteří umějí rozdávat radost tak jako naši dobrovolníci a přejme si, ať tomu je tak po celý rok 2018.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/obce-volicum/I-o-Vanocich-pomahali-dobrovolnici-z-Centra-socialni-a-osetrovatelske-pomoci-Praha-5-518146?nocache=1