– Praha 5 podpořila levnější plavání pro seniory v Aquaparku Barrandov

V rámci projektu „Plavání pro seniory za zvýhodněné vstupné“ pořádaného pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita se naši spoluobčané starší 60 let s trvalým pobytem v městské části Praha 5 dočkali pro rok 2018 speciální akce v Aquaparku Barrandov. Od ledna 2018 každé úterý, středu, čtvrtek a pátek od 13,00 do 15,00 hodin zaplatí za 100 minut plavání pouze 50 Kč! Podmínkou je pouze si vyzvednout tzv. plavecký pas.

“Plavecký pas” bude k vyzvednutí dne 4. ledna 2018 na pracovišti Úřadu MČ Praha 5 na adrese Preslova 2213/5 a dále každé pondělí a středu od 8,00 do 18,00 hod. na sociálním odboru ÚMČ Praha 5 na náměstí 14. října 4 v Praze 5, II. poschodí, kancelář č. 216. Tento plavecký pas budou vydávat pracovnice sociálního odboru na základě ověření trvalého bydliště žadatele na MČ Praha 5 a jeho věku.

Jak dodává radní JUDr. Petr Lachnit, Praha 5 je moderní městskou částí, která by měla disponovat širokou nabídkou volnočasových aktivit pro všechny věkové skupiny obyvatel. „Počet seniorů dlouhodobě roste a nejen proto pro ně chceme nabídku služeb rozšiřovat. Plavání je sportovní aktivitou, kterou lze provozovat téměř v každém věku. Jsme rádi, že našemu návrhu vyšel Aquapark na Barrandově vstříc. V případě úspěšnosti projektu v něm budeme chtít pokračovat i v dalším roce. Podstatným přínosem tohoto projektu je podpora aktivního života seniorů a umožnění finančně dostupné sportovní aktivity a relaxace. Pro účastníky jde také o možnost, jak navázat nebo posílit vztahy a kontakty s dalšími seniory,“ dodal radní JUDr. Petr Lachnit.

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/obce-volicum/Praha-5-podporila-levnejsi-plavani-pro-seniory-v-Aquaparku-Barrandov-512785