– Oslavy Podzimního dne seniorů zahájil ve Smíchovském pivovaru radní Petr Lachnit

Pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita připravila Městská část Praha 5 na 17. října tradiční Podzimní den seniorů. V rámci Podzimního dne seniorů připravil Úřad městské části Praha 5 pro své seniory společenské setkání v Paspově sále Smíchovského pivovaru. Toto společenské setkání seniorů z Prahy 5 je jedním z příspěvků Městské části Prahy 5 k oslavám mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. říjen.

Mezinárodní den seniorů vyhlásil Kofi Annan, tehdejší generální tajemník Organizace spojených národů, poprvé na 1. října roku 1998. Mezinárodní den seniorů je oslavou všeho, co společnosti staří lidé přinášejí. Upozorňuje však také na problémy, se kterými se potýkají, například jejich zneužívání. Všechny akce konané v jeho rámci jak na mezinárodní, tak i vnitrostátní úrovni, díky tomu výraznou měrou přispívají k posílení společenského postavení příslušníků starší generace, jejichž početní zastoupení v celkové populaci má zejména v hospodářsky nejvyspělejších zemích neustále rostoucí trend.

V úterý 17. října si při Podzimním dnu seniorů příznivci populárního operetního zpěváka Karla Bláhy přišli v Praze 5 na své. U příležitosti Mezinárodního dne seniorů připravil Úřad městské části Praha 5 pro své seniory malé setkání, kam jim přišli popřát, ale především zazpívat a pobavit Karel Bláha, Jiří Krampol a Valerie Zawadská.

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/obce-volicum/Praha-5-Oslavy-Podzimniho-dne-senioru-zahajil-ve-Smichovskem-pivovaru-radni-Petr-Lachnit-508552?nocache=1